Wedstrijdverslag Nieuw Borgvliet F1 - S.P.S. F1

Nieuw Borgvliet F1 - S.P.S. F1 (competitie)

F1 wint in Bergen op Zoom

Vandaag  speelden we een uitwedstrijd in Bergen op Zoom tegen Nieuw Borgvliet F1. In januari hadden we tegen hun ook al vriendschappelijk gespeeld, toen hadden we met 1-0 gewonnen, onder hele koude omstandigheden. Gelukkig was het vandaag wat warmer en stond er niet zo een koude wind. Met  twaalf spelers vertrokken we samen met de E2 om 10.15 uur naar Bergen op Zoom. Omdat Nieuw Borgvliet elf spelers had werd er besloten om elf tegen elf te spelen, zodat S.P.S. één wissel had. Het was dan ook belangrijk dat we heel het veld gebruikten en goed uit elkaar te spelen. Iedereen moest proberen om op zijn eigen plaats in het veld te blijven spelen en niet met z’n allen op de bal af te rennen.

1

Foto 1.

2

Foto 2.

S.P.S. begon goed aan de wedstrijd en zette Nieuw Borgvliet onder druk. Het was Joost die met een mooi schot op de paal schoot. De wedstrijd speelde hoofdzakelijk op de helft van Nieuw Borgvliet af, dus het was wachten op de 0-1. We moesten wel goed op blijven letten, omdat Nieuw Borgvliet er ook een aantal keren gevaarlijk uit kwam. Toch was het S.P.S. die op 0-1 kwam. Uit een corner van Maikel was het Silvijn die de bal schitterend binnen schoot. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust werd nogmaals aangegeven dat we goed uit elkaar moesten spelen en niet te veel met de bal te lopen, maar proberen om naar elkaar over te spelen.

3

Foto 3.

4

Foto 4.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Wesley had niet zo veel te doen, maar het bleef wel opletten.  We moesten proberen om snel de 0-2 te maken. Dit ging niet zo makkelijk, omdat er een goede keepster bij Nieuw Borgvliet onder de lat stond. Achterin bleef het ook opletten omdat de aanvalster van Nieuw Borgvliet een aantal keren goed door kwam. Net als bij de 0-1 was het weer een corner van Maikel waar de 0-2 uit gescoord werd. Het was Patrick die de bal hard binnen schoot.  S.P.S. kreeg hierna nog een paar kleine kansjes, maar het bleef bij 0-2.

5

Foto 5.

In een leuke wedstrijd werd zo de eerste overwinning behaald. Na het gelijke spel van de eerst wedstrijd hebben we nu vier punten uit twee wedstrijden. Een heel mooi begin van de competitie.

Volgende week spelen we om 10.00 uur thuis tegen H.S.C 28 F1 uit Heerle. We hopen op een grote opkomst van de ouders om de F1  aan te moedigen en zo goed resultaat te behalen.

Penalty: Wesley, Maikel, Olga, Silvijn en Michael.